Carolien Tsao
Carolien Tsao Nieuws 25 feb 2016 / 16:09 uur

Ernstige dreigbrieven voor Nederlandse moskeeën

De afgelopen dagen hebben zo’n tien moskeeën in Nederland serieuze dreigbrieven ontvangen. ,,Jullie krijgen binnenkort hoog bezoek, varkens”, luidt het dreigement, begeleid door hakenkruizen. De islam wordt door de afzender ‘een duivelse en valse religie’ genoemd.

Een aantal maanden geleden waren moskeeën ook al doelwit van zo’n actie. De besturen van de islamitische gebedshuizen maken zich in toenemende mate zorgen over de toon en frequentie van de dreigbrieven, zo laat de Raad van Moskeeën Nederland (RMMN) weten. De raad heeft de moskeeën aangeraden alert te zijn en noemt de dreigbrieven ‘walgelijk’.

Onder meer PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch is verontrust over de dreigbrieven. Een aantal moskeebesturen heeft aangifte gedaan.

Aandacht

„Wij hopen dat de politie de daders opspoort en vervolgt”, aldus raadsvoorzitter Boufaya tegenover NOS. „Ook roepen wij de politiek op om meer aandacht te besteden aan beveiliging van moskeeën. Het zou goed zijn als moskeebesturen zich door de overheid gesteund en beschermd voelen in hun grondrechten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ernstige dreigbrieven voor Nederlandse moskeeën
Sluiten