Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 feb 2016

Engelse energiecentrale stort in bij sloop

Bij het instorten van een groot deel van een Engelse op kolen gestookte energiecentrale zijn dinsdag zeker een dode en vijf gewonden gevallen. Volgens een woordvoerder van de brandweer worden er nog drie personen vermist. Britse media meldden dat in het bouwwerk arbeiders bezig waren de sloop van het gebouw voor te bereiden.

Stofwolk

De ineenstorting veroorzaakte een enorme stofwolk en leek volgens omwonenden gepaard te gaan met een grote explosie. Hulpdiensten zeiden echter dat het om een ingestort gebouw ging. Hoewel veel stof is verspreid over een groot gebied, zijn er geen schadelijke stoffen vrijgekomen.

Het bouwwerk was onderdeel A van de energiecentrale Didcot ten zuiden van Oxford en werd sinds 2013 niet meer gebruikt. Didcot B loopt op gas en werkt nog steeds. Zestien maanden geleden was daar wel nog een brand.

Volgens een plaatselijk bestuurder zijn er drie koeltorens van Didcot A vorig jaar met explosieven gesloopt. De resterende drie koeltorens zouden dit jaar gesloopt worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Engelse energiecentrale stort in bij sloop
Sluiten