Metro
Metro Nieuws 15 feb 2016 / 20:10 uur

Drugsoorlog in Napels: Italië stuurt meer militairen

De Italiaanse regering stuurt 250 extra militairen naar Napels om te helpen een misdaadgolf onder controle te krijgen. Een oorlog tussen rivaliserende maffiabendes in de stad heeft dit jaar al aan twaalf mensen het leven gekost.

De lokale politie lijkt niet in staat om het opgelaaide geweld in te dammen. Er waren al negenhonderd militairen actief in Napels en de 250 extra manschappen moeten helpen de bendeoorlog de kop in te drukken en de groeiende criminaliteit terug te dringen, zei minister van Binnenlandse Zaken Angelino Alfano maandag.

Volgens de autoriteiten in Napels is het geweld een onbedoeld gevolg van de arrestaties van oude bazen van de Camorra, de Napolitaanse maffia. Het machtsvacuüm dat door de arrestaties is ontstaan wordt opgevuld door jongere maffiosi die sneller tot grof geweld overgaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drugsoorlog in Napels: Italië stuurt meer militairen
Sluiten