Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 feb 2016 / 18:55 uur

D66 wil nieuwe MH17 voorkomen met vliegverbod

Om een tweede ramp als die met vlucht MH17 te voorkomen, pleit D66 voor een vliegverbod boven risicogebieden, zo schrijft het ANP. Het kabinet moet de mogelijkheid krijgen om luchtvaartmaatschappijen een vliegverbod in buitenlands luchtruim op te leggen.

D66 spreekt over een middel in extreme gevallen. Het kan via een internationaal verdrag. Landen als de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk doen het al. Het D66-voorstel komt maandag aan de vooravond van een debat in de Tweede Kamer over het onderzoek naar de MH17-ramp in Oekraïne, dat al in oktober gepresenteerd werd.

Het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid toont aan dat veel betrokken instanties onvoldoende oog hadden voor de risico’s van de burgerluchtvaart, aldus D66. Om de burgerluchtvaart veiliger te maken, moeten luchtvaartmaatschappijen ook beter worden geïnformeerd over risico’s. D66 ziet hierbij een rol voor de inlichtingendiensten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
D66 wil nieuwe MH17 voorkomen met vliegverbod
Sluiten