Els Anker
Els Anker Nieuws 28 feb 2016 / 14:24 uur

Chaos op de A4: mensen te voet door de tunnel

Wat doe je als je door een ongeluk volledig vaststaat in het verkeer, maar wel een vlucht moet halen? Enkele vakantiegangers bedachten zich zondagmiddag geen moment en zijn met hun koffer aan de hand verder gegaan. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

Op de A4 richting Rotterdam kwamen vlak voor het einde van de tunnelbuis diverse voertuigen met elkaar in aanrijding. De voertuigen stonden nogal ongelukkig verspreid over de rijbaan. Door het ongeluk stond er zo’n vijf kilometer file. Hulpdiensten moesten mensen uit hun auto’s bevrijden.

Paniek

Door de file sloeg de paniek bij diverse vakantiegangers toe. Ze besloten dan ook om uit te stappen en te voet verder te gaan. De Koninklijke Marechaussee werd ingeschakeld om de mensen van de weg af te halen.

Achteruit rijden

Sommige verkeersdeelnemers wilden bovendien niet graag aansluiten in de file en reden achteruit over de snelweg. „Levensgevaarlijk”, aldus de VID.

Inmiddels zijn alle rijstroken weer vrij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Chaos op de A4: mensen te voet door de tunnel
Sluiten