Puck Roest
Puck Roest Nieuws 6 feb 2016 / 12:45 uur

Carnavalswagen met ‘Alaaf Akbar’ mag niet

Carnaval is niet alleen een fijn feestje maar ook een moment om terug te blikken. Zo hebben carnavalswagens vaak een actueel thema. Maar een carnavalsgroep uit Nieuw Heeten is volgens de organisatie hierin iets te ver gegaan. Ze moesten na een waarschuwing van de optochtcommissie hun wagen aanpassen om deel te mogen nemen aan de optocht in het Overijsselse Holten.

De carnavalswagen met de tekst ‘Wij proberen het vluchtelingenprobleem te bestrijden voordat ze onze vrouwen berijden!’ en een vlag met ‘Alaaf Akbar’ van carnavalsgroep Master Beren wilde zaterdagmiddag mee doen aan de optocht in Holten. Maar de teksten op de wagen gingen volgens de optochtcommissie te ver. Daarom is na overleg de vlag verwijderd en hebben ze de tekst ‘Voordat ze onze vrouwen berijden!’ afgeplakt, schrijft Salland Centraal.

De carnavalsgroep is ook van plan om zondag in Nieuw Heeten en Heeten en maandag in Broekland mee te gaan in de stoet. Of de teksten daar wel zichtbaar zullen zijn, is nog niet bekend. Vorig jaar kozen de wagenbouwers ook al voor een controversieel onderwerp. Ze maakten toen een raket met de tekst ‘IS met hun rare fratsen, we zullen deze raket eens in jullie anus batsen’.

Wij zijn benieuwd naar jullie mening. Gaat deze wagen te ver of is het gewoon een onschuldig grapje?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Carnavalswagen met ‘Alaaf Akbar’ mag niet
Sluiten