Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 18 feb 2016 / 09:24 uur

Bussemaker wil weer opleiding tot imam

Als het aan minister Jet Bussemaker van Onderwijs ligt komt er weer een hbo-opleiding tot islamitische geestelijke. Drie jaar geleden stopte de enige imam-opleiding van Nederland door te hoge kosten en te weinig resultaten. Volgens Trouw zou maar één afgestudeerde aan het werk zijn gegaan als imam.
Waarom er dan toch een nieuwe opleiding moet komen? Bussemaker hoopt dat goede imams kunnen helpen tegen radicalisering en daarbij ook zorgen voor verbetering van de integratie van moslimjongeren.

Volgens de minister is een complete opleiding niet persè nodig. Zo zou een minor islamitische theologie in combinatie met de opleiding pedagogiek een mogelijkheid zijn om mensen op te leiden tot imam. „Dan kun je pedagogiek studeren en daarbinnen een imam-traject volgen. Of andersom: islamitische theologie met daarin een minor op een ander vakgebied’’, aldus Bussemaker.
De minister heeft de hogescholen Inholland en Windesheim en de Vrije Universiteit verzocht de mogelijkheden te onderzoeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bussemaker wil weer opleiding tot imam
Sluiten