Job Halkes
Job Halkes Nieuws 4 feb 2016 / 15:11 uur

Bart van U.: Ik heb Els Borst omgebracht

Bart van U., de man die is opgepakt voor de moord op oud-minister Els Borst, heeft zijn daad bekend. Dat bleek donderdagmiddag tijdens een pro-formazitting in de Rotterdamse rechtbank. ’s Ochtends zei hij al te willen verklaren, maar dat moest wel plaatsvinden achter gesloten deuren.

Borst werd in februari 2014 dood gevonden in haar garage. Ze bleek door tientallen messteken om het leven te zijn gebracht. De politie zocht naarstig naar een dader, maar pas na een DNA-match een jaar later werd Bart van U. als verdachte gevonden. Zijn DNA werd onder meer gevonden op een pantykous van Borst. Volgens van U. kreeg hij een goddelijke opdracht om de verantwoordelijke voor de invoering van euthanasie om te brengen. De nabestaanden van Borst zijn inmiddels geïnformeerd.

Van U. bekende vorig jaar al de moord op zijn zus Lois. Zij kwam begin vorig jaar door messteken om het leven in haar woning aan de Rotterdamse Oudedijk. Een ruzie over de woning, waar Bart ook woonde, zou uit de hand zijn gelopen. Zelf zei hij dat zijn zus hem aanviel en hij zichzelf moest verdedigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bart van U.: Ik heb Els Borst omgebracht
Sluiten