Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 18 feb 2016 / 11:45 uur

Badgasten nemen foto’s met stervende dolfijn

Een toerist ontdekte vorige week een aangespoelde babydolfijn op een strand in Argentinië. De man nam de dolfijn mee, waarnaar een grote groep strandgangers massaal met het dier op de foto ging. Net zo lang tot de dolfijn doodging.

Op de foto’s, die Hernan Coria op Facebook plaatste, is te zien hoe mensen zich rondom de dolfijn hebben verzameld. Door hun dikke huid raken dolfijnen snel oververhit als ze eenmaal op het droge liggen. Terwijl het beest langzaam stierf, werd hij doorgegeven in de groep. Ook toen de dolfijn al was overleden, werden er nog volop foto’s met hem genomen, meldt The Sun.

https://www.facebook.com/hernan.coria.5/posts/10209159512495075

De Argentijnse Wildlife Foundation liet na het incident verontwaardigd te zijn en waarschuwde dat er voorzichtig moet worden omgesprongen met de bedreigde diersoort. Wereldwijd zijn er nog ongeveer 30.000 La Plata dolfijnen in leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Badgasten nemen foto’s met stervende dolfijn
Sluiten