Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 6 feb 2016 / 21:00 uur

Arrestaties voor huwelijk jongen (7) en meisje (6)

Het lijkt er op dat Pakistan dan toch de kindhuwelijken gaat aanpakken. Afgelopen week zijn zes personen opgepakt omdat ze hebben geholpen bij een trouwerij tussen een jongen van 7 jaar oud en een meisje van 6 jaar.

Het gaat om de vaders van beide kinderen, de geestelijke die het huwelijk heeft ingezegd en drie getuigen. Ze kunnen een gevangenisstraf krijgen en een boete van 50.000 roepies (ongeveer 450 euro). De verdachten ontkennen dat de kinderen zijn getrouwd, maar de politie heeft een video waarop het huwelijk is vastgelegd.

Hardere straffen

Afgelopen maand kondigde de Pakistaanse autoriteiten aan dat huwelijken tussen kinderen harder worden aangepakt. Er zijn onder meer hardere straffen ingevoerd, en ook de leeftijden waarop getrouwd mag worden zijn verhoogd. Vrouwen mogen nu op hun zestiende trouwen, mannen op hun achttiende.

Het is maar de vraag of de strenge islamieten waaronder de kindhuwelijken nog gangbaar zijn, zich iets gaan aantrekken van de wet. Zij hanteren de wetten uit de sharia, waarin het huwelijk niet aan leeftijd is gebonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Arrestaties voor huwelijk jongen (7) en meisje (6)
Sluiten