Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 19 feb 2016 / 08:15 uur

‘Alleen bij kans op baan is asielzoeker welkom’

Volgens de voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW moeten Nederland en andere Europese landen alleen nog vluchtelingen toelaten die kans hebben een baan te krijgen. Dat zei Hans de Boer in een interview met De Telegraaf.

Die maatregel is volgens hem nodig zodat Europa kan dealen met de toestroom van vluchtelingen. „Die mensen laat je komen op basis van een test. Waarbij je vraagt: maak je kans in onze samenleving? Het zijn echte vluchtelingen, maar je laat niet iedereen binnen.”

Selectie

De Boer ziet het ‘plan-Samsom’, waarbij er een quotum komt op het aantal vluchtelingen dat Europese lidstaten opnemen, dan ook wel zitten. De Boer voegt daar nu een selectiecriterium aan toe. „De aantallen zijn zo groot geworden dat opvang en integratie in de verdrukking komen en we gedwongen zijn om de kansen op deelneming aan de samenleving een rol te laten spelen bij het toekennen van een legale status.”

Als het aan De Boer ligt, worden vluchtelingen die geen toekomst hebben in Europa opgevangen in Turkije en andere landen in de regio. „En daar zullen we ons ook moeten inspannen om hen een kansrijk bestaan te geven, hoe moeilijk het ook is.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Alleen bij kans op baan is asielzoeker welkom’
Sluiten