Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 19 feb 2016 / 18:31 uur

4-jarige krijgt levenslang voor moord

De 4-jarige Ahmed Mansour Karni is in Egypte veroordeeld tot levenslang. De jongen zou vier moorden hebben gepleegd, een aantal pogingen tot moord op zijn naam hebben, eigendommen hebben gesloopt en de politie hebben bedreigd. En dat allemaal voor zijn tweede levensjaar.

Rebellen

In het eerste levensjaar van de jongen zouden al deze criminele zaken zijn gebeurd. Maar dit is volkomen onterecht, zo zegt zijn advocaat Faisal al-Sayd tegen The Jerusalem Post. De naam van het kind zou namelijk per ongeluk op de stapel zijn beland, tussen die van rebellen tegen het regime. Hoewel de advocaat de dienstdoende rechter herhaaldelijk heeft gevraagd goed te kijken naar het geboortecertificaat van Karni, heeft de rechter hier geen gehoor aan gegeven. Het jongetje wordt hierdoor even zwaar berecht als de andere rebellen die in de zaak terecht staan.

Corruptie

Het oordeel van de rechter maakt behoorlijk wat los in Egypte. „Er is geen gerechtigheid meer in Egypte. Het land wordt geregeerd door een stelletje gekken”, zo laat de advocaat Mohammed Abu Hurira weten. Ook op social media wordt er verontwaardigd gereageerd op de celstraf van de kleuter. Hier wordt onder meer gesproken over de fikse corruptie in het land.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
4-jarige krijgt levenslang voor moord
Sluiten