Carolien Tsao
Carolien Tsao Nieuws 27 jan 2016 / 08:15 uur

Zpp-inkomen voor half miljoen mensen bijverdienste

In 2014 werkten vooral werknemers als zelfstandige zonder personeel, zo maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekend. Voor 553.000 mensen is het inkomen uit zzp-werkzaamheden een bijverdienste. Het grootste deel van hun inkomen bestaat uit pensioen, loon of een uitkering.

Extra inkomsten

In totaal telde Nederland in dit jaar 1,35 miljoen zzp’ers. Van de ruim 6,1 miljoen werknemers klusten er 324.000 ook als zelfstandige bij. Daarmee konden ze gemiddeld bijna 4.500 euro extra per jaar op hun rekening bijschrijven. Van de bijna drie miljoen gepensioneerden werkte iets meer dan 137.000 als zzp’er en vergaarde hier gemiddeld bijna 6.000 euro mee. Ook mensen met een uitkering sloegen aan het zzp’en: zij ontvingen hier op jaarbasis gemiddeld bijna 2.000 euro voor.

Voor de overige zzp’ers in 2014 was het geld dat ze verdienden uit hun ondernemerschap het hoofdinkomen. Dit leverde hen in dat jaar gemiddeld 36.000 euro bruto op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zpp-inkomen voor half miljoen mensen bijverdienste
Sluiten