Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Nieuws 17 jan 2016 / 12:41 uur

Zo pak je een fietsendief terug

Fiets weer eens gestolen? En dat terwijl je hemel en aarde hebt bewogen om hem zo goed mogelijk aan een ketting vast te leggen? In Los Angeles hebben ze de oplossing gevonden: een (soort van) taser onder het zadel.

TwinzTV monteerde een apparaat dat elektrische schokken geeft in het frame van de fiets. Daarna lieten ze het vervoersmiddel achter zonder slot. Hét perfecte slachtoffer van een onwetende fietsendief.

Hilarische valpartijen

Met een druk op de knop zorgen de jongens in het filmpje voor hilarische (en uiterst pijnlijke) valpartijen. De draadjes lopen van het stuur naar het zadel, waar uiteindelijk de schok vandaan komt. Natuurlijk is het de kunst om te wachten totdat de dief op snelheid is, voordat je hem een schok geeft.

Het experiment dreigt even te mislukken, wanneer een fietsendief na een paar elektrische schokken de lokfiets oppakt en ermee wegrent. Verder lijkt het mechanisme prima te werken. Dus: wanneer je je tweewieler weer achterlaat op het station, is dit een handige methode om in je achterhoofd te houden.

https://www.youtube.com/watch?v=4bN76TvJspY

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo pak je een fietsendief terug
Sluiten