Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 23 jan 2016 / 22:10 uur

Wrakstuk aangespoeld: spoor van verdwenen vliegtuig?

Aan de kust van Thailand is een wrakstuk aangespoeld. Mogelijk gaat het om een stuk van het vliegtuig MH370 van Malaysia Airlines, dat in maart 2014 plotseling van de rader verdween. Van het vliegtuig is daarna nooit meer iets vernomen.

Volgens persbureau Reuters vond de lokale bevolking een wrakstuk van zo’n twee bij drie meter groot. Eerder spoelden al wrakstukken aan op het eiland Réunion. Er is maandenlang naar de MH370 gezocht, maar het vliegtuig is nooit gevonden. Er waren 239 mensen aan boord van het vliegtuig.

Of het daadwerkelijk om wrakstukken van het vermiste vliegtuig gaat, is nog onduidelijk. De vissers die het wrakstuk vonden, denken dat het niet langer dan een jaar onder water kan hebben gelegen. Dat zeggen ze op basis van het aantal schelpen dat zich aan het wrakstuk heeft gehecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wrakstuk aangespoeld: spoor van verdwenen vliegtuig?
Sluiten