Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 25 jan 2016 / 14:45 uur

Woede om meisjes met racistische shirts

Een groep tienermeisjes uit Arizona hebben dankzij een foto het internet woedend gekregen. Op het kiekje is namelijk te zien hoe de dames met hun t-shirts het woord nigger spellen, terwijl ze breed staan te glimlachen.

De schoolmeisjes droegen de t-shirts met letters als onderdeel van een speciale schoolfoto, zo schrijft Arizona Republic. Alle dames van de school zouden zo op de groepsfoto gezamenlijk de woorden BEST*YOU’VE*EVER*SEEN*CLASS*OF*2016 spellen.

Viraal

Zes dames dachten alleen na het maken van de groepsfoto nog wat lol te hebben met hun speciale t-shirts. Op de foto van de tieners is te zien hoe de meisjes met hun armen om elkaar heen staan te grijnzen naar de camera, terwijl op hun t-shirts nigger te lezen is. De foto van de grietjes werd in eerste instantie gedeeld op Snapchat, maar het duurde niet lang voordat klasgenootjes de foto’s bewaarden en op internet plaatsen. Enkele uren later ging het plaatje al viraal op Twitter en Facebook.

https://twitter.com/i/status/690658245535367168

Woedend

Door het lekken van de foto op internet duurde het dan ook niet lang voordat vele gebruikers op social media woedend reageerde om het racistische nigger. De school waarop de meisjes zitten wil zich graag distantiëren van de foto en het gedrag van de meiden. „Dit is geen actie van de school”, zo laat schoolhoofd Jill Hanks weten. „Dit zijn slechts zes studenten die een hele slechte beslissing hebben gemaakt.” De school zal de meisjes daarom straffen op passende wijze, waarbij ze onder andere een sensitiviteitstraining moeten volgen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Woede om meisjes met racistische shirts
Sluiten