Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 23 jan 2016 / 21:10 uur

Wie in New York auto rijdt kan gearresteerd worden

Het bestuur van New York heeft het complete verkeer platgelegd in verband met de sneeuwstorm die over de stad raast. Dat gaat zelf zo ver, dat wie in de auto door de stad rijdt de kans loopt te worden opgepakt.

Dat heeft de gouverneur van de staat New York, Andrew Cuomo, zaterdag gezegd. ,,Ik ken de New Yorkers, we denken dat we alles aankunnen. Maar de wegen zijn heel, heel gevaarlijk”, aldus Cuomo in Amerikaanse media. Het rijverbod geldt voor grote delen van de staat, waaronder de stad New York.

In principe wordt iedereen die over een weg rijdt waar het verboden is te rijden, van de weg geplukt. De bestuurders krijgen dan een punt op hun rijbewijs – een soortgelijk systeem als in Nederland voor beginnende bestuurders geldt. Cuomo voegde daar bovendien aan toe: ,,Als je een burger bent die gewoon in de auto rijdt, ben je een mogelijk doelwit om gearresteerd te worden."

Niet alleen het autoverkeer wordt platgelegd. Ook het vliegtuigverkeer ligt stil, net als het openbaar vervoer. De metro rijdt nog wel, maar veel minder vaak dan volgens de normale dienstregeling zou moeten. Daarnaast zijn bruggen en tunnels afgesloten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wie in New York auto rijdt kan gearresteerd worden
Sluiten