Paul Buckley
Paul Buckley Nieuws 18 jan 2016 / 10:55 uur

WHO waarschuwt: luchtvervuiling eist meer doden

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geeft volgende maand nieuwe cijfers vrij over luchtvervuiling. De luchtkwaliteit wordt wereldwijd steeds meer erbarmelijk, en steeds meer mensen wonen in giftige lucht.

De data is verzameld in 2000 steden over de hele wereld. Luchtvervuiling wordt in verband gebracht met chronische ziekten: naast longontsteking en asthma blijkt uit onderzoek dat het ook gerelateerd is aan hart- en vaatziekten en dementie.

In september bleek uit een groot onderzoek dat er wereldwijd 3 miljoen mensen per jaar sterven aan de gevolgen van luchtvervuiling – meer dan HIV en malaria bij elkaar. Volgens de WHO wordt dat de komende jaren alleen nog maar erger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WHO waarschuwt: luchtvervuiling eist meer doden
Sluiten