Remco Visser
Remco Visser Nieuws 9 jan 2016 / 16:30 uur

VS in de ban van miljoenen-jackpot

De inwoners van de Verenigde Staten zitten vanavond massaal hopend voor de televisie. Over een paar uur valt namelijk de grootste loterij-jackpot ooit in de Amerikaanse geschiedenis.

De zogenaamde Powerball-loterij is sowieso legendarisch vanwege de records die in het verleden werden verbroken. In 2012 passeerde het bedrag dat kon worden gewonnen bijvoorbeeld al de magische grens van een half miljard dollar. De hoofdprijs van vanavond doet daar echter nog een flinke schep bovenop: de megaprijs bedraagt namelijk 800 miljoen dollar.

De prijs leidt dan ook logischerwijs tot een run op lootjes in Amerika. Ongeveer 65 procent van de mogelijke cijfercombinaties van loten is ondertussen verkocht, zegt de organisator van de Powerball-loterij. De verkoop ging op sommige plaatsen zelfs zo hard, dat winkels papier waar de loten op de gedrukt worden, tekort kwamen.

Voor veel mensen zal de recordprijs overigens aan hun neus voorbijgaan. De kans op het winnen van de jackpot was eerst al heel klein (1 op 175 miljoen), maar sinds de organisatie de spelregels veranderde is de winkans verder geslonken naar 1 op 292 miljoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
VS in de ban van miljoenen-jackpot
Sluiten