Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 22 jan 2016 / 07:53 uur

Vrouwen willen het liefst gewoon normaal zijn

Quinoa, gojibessen en zes keer per week naar de sportschool voor het ideale maatje? Er wordt vooral veel over gekletst, maar als puntje bij paaltje komt zijn Nederlandse vrouwen helemaal niet zo bezig met superfood en zweten op de crosstrainer.

De Hollandse nuchterheid overheerst bij de dames, zo blijkt uit onderzoek van de nieuwe website Vrouw.nl.

Het merendeel van de vrouwen (58 procent) eet liever makkelijk en lekker in plaats van cacaobonen, hennepzaad of tarwegras.

Chocoladereep

Vrouwen vinden gezond eten heus wel belangrijk, maar af en toe moet er natuurlijk wel gewoon worden gesnoept. Daarom geeft 62 procent aan graag tussendoor een chocoladereep te eten.

Aan de lijn doen om de zomerse dagen te kunnen pronken in bikini? Helemaal niet nodig, vinden de meeste ondervraagde vrouwen.

Je zou denken dat vrouwen zich sterk laten beïnvloeden door alle gelikte reclames waarin ogenschijnlijk ’perfecte’ vrouwen figureren. Of dat ze alles aannemen wat de nieuwste dieetdeskundige nu weer heeft bedacht.

Niet gek

Maar niks van dat al hoor. „Wat wij al vermoedden, blijkt te kloppen”, zegt Marieke ’t Hart, hoofdredacteur van Vrouw. „Vrouwen laten zich niet gek maken. Ze blijven nuchter over hun gezondheid, hun uiterlijk of het opgelegde ideaalbeeld dat via hypes en goeroes op hen afkomt.”

De sportschool is dan ook niet het verblijf waar de vrouwen het liefst vertoeven. Sterker; 61 procent geeft aan nooit in dergelijke ruimtes te bivakkeren.

Pizza!

Slechts 28 procent van de dames geeft aan gezond eten superbelangrijk te vinden, maar daar staat een veel groter aantal vrouwen tegenover dat vindt dat snoepen en snacken (62 procent) of een pizza bestellen (43 procent) gewoon lekker moet kunnen.

En ook de bikinitijd leidt dus niet tot vermageringskuren, want een meerderheid van 65 procent doet vooral nooit aan de lijn. „Leuk, dat de vrouw zo nuchter is”, aldus ’t Hart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouwen willen het liefst gewoon normaal zijn
Sluiten