Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 23 jan 2016 / 21:39 uur

Vrouw gooit winnend lot van 45 miljoen in wasmachine

Een Engelse vrouw claimt dat ze de hoofdprijs van omgerekend bijna 45 miljoen euro van een loterij heeft gewonnen, maar dat ze het winnende lot per ongeluk in de wasmachine heeft gegooid. Het lot zat in een broek, aldus de vrouw, en toen ze die in de wasmachine gooide heeft ze de broekzakken niet nagevoeld.

Het stukje papier kwam niet ongehavend uit de wasmachine: de tekst is vervaagd en soms niet leesbaar meer. Het ticket is nu naar de organisatie van de loterij opgestuurd. De vrouw hoopt dat zij nog wijs kunnen uit de code die op het ticket staat.

Drogen met de föhn

In Britse media vertelt de vrouw hoe ze het ticket in de gewassen broek vond. ,,Mijn dochter en ik hebben het lot gedroogd met een föhn.” Op het ticket zou de datum niet leesbaar meer zijn, behalve het jaartal 2016. De vrouw zegt enorm nerveus te zijn of het ticket nog geldig is. ,,Ik heb de hele nacht niet geslapen.”

Het is voor de vrouw te hopen dat ze zich snel over de zenuwen heen kan zetten, want het bedrijf dat de loterij heeft georganiseerd heeft al aangekondigd dat het wel even kan duren voordat duidelijk wordt of het ticket geldig is. ,,Ze gaat door dezelfde procedure heen als iedereen", aldus een woordvoerder. Als de vrouw vertelt waar, hoe laat en op welke dag ze het lot heeft gekocht, kan duidelijk worden of het daadwerkelijk om het winnende lot gaat. Dat kan 180 dagen duren.

Echtpaar won ook 33 miljoen

In de loterij moeten deelnemers raden op welke cijfers de jackpot valt. Hetzelfde nummer kan meerdere keren worden ingevuld. In dit geval was het nummer twee keer geraden. Een echtpaar ging er vandoor met de ene helft. Voor de andere 33 miljoen pond had zich nog niemand gemeld, tot de vrouw die beweert dat ze het ticket in de wasmachine heeft gegooid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw gooit winnend lot van 45 miljoen in wasmachine
Sluiten