Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 23 jan 2016 / 13:31 uur

Vraagtekens rondom vertrek Hachchi uit de Kamer

Het plotselinge vertrek van D66-Tweede Kamerlid Wassila Hachchi zorgt voor ophef. Na haar vertrek uit de kamer leek de politica spoorloos verdwenen. Zonder haar spullen uit haar werkkamer te halen was ze met de noorderzon vertrokken. Op Twitter geeft ze zaterdag weer enkele tekenen van leven.
Het vertrek van Hachchi was niet alleen voor het publiek een verrassing, ook D66-leider Alexander Pechtold wist niet wat hem overkwam. Hij vroeg haar nog een nachtje over haar besluit na te denken, maar ze wist het zeker; ze ging de Tweede Kamer verlaten. En wel voor een avontuur in Amerika.

Werkvergunning

Hachchi gaat campagnevoeren voor Hillary Clinton tijdens de Amerikaanse verkiezingen. Veel mensen hebben hun twijfels bij het verhaal van de D66-politica. Het is namelijk helemaal niet zo makkelijk om in Amerika te werken.Kirsten Verdel, die in 2008 (het jaar dat Barack Obama de verkiezingen won) op het landelijk partijbureau van de Democraten werkte, zegt tegen RTL Nieuws dat het zeer moeilijk is om in Amerika aan een werkvergunning te komen. „De regel is dat als een Amerikaan hetzelfde werk kan doen, je als buitenlander geen werkvergunning krijgt.’’ Kirsten vond een uitzondering op de regel en na een paar maanden, en een hoop kosten, kreeg ze toch een werkvergunning.

Ook het feit dat het enkele dagen stil bleef rond Hachchi vindt Verdel maar raar. „Waarom zou je niemand te woord willen staan en zelfs niet de tijd nemen om je spullen op te halen bij D66? Het klinkt toch alsof er iets anders aan de hand is.’’

Wachtgeld

Omdat het zo moeilijk is om in Amerika een werkvergunning te krijgen, zijn veel mensen bang dat Hachchi haar wachtgeld zal gebruiken om als vrijwilligster aan de slag te gaan voor Hillary Clinton. Dat is onterecht, D66-partijleider Alexander Pechtold heeft vandaag in het AD gezegd dat Hachchi geen gebruik zal maken van de wachtgeldregeling.

In berichten op Twitter heeft Hachchi laten weten dat het goed met haar gaat. Het gerucht dat haar vertrek te maken zou hebben met een hondenbeet, ontkrachtte ze ook meteen. Ze heeft ook de brief die ze aan de Tweede Kamer stuurde online gezet, daarin staat dat ze naar Amerika gaat om te werken in het campagne team van Hillary Clinton. Daar zullen we het mee moeten doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vraagtekens rondom vertrek Hachchi uit de Kamer
Sluiten