Rens Oving
Rens Oving Nieuws 26 jan 2016 / 11:56 uur

Vluchtelingen krijgen voorlichting over treinen

Naast les over ijs, homorechten en de Nederlandse taal hebben vluchtelingen er weer een nieuw leerdoel bij: Het Nederlandse spoor.

„Vluchtelingen die in de Nederlandse asielzoekerscentra verblijven, komen uit landen waar de situatie rondom het spoor heel anders is dan in Nederland. Veel vluchtelingen zijn onbekend met de risico’s die het Nederlandse spoor kan hebben, zoals de hoge snelheid van onze treinen”, meldt spoorberheerder ProRail.

Levensgevaarlijk

En die onwetendheid kan levensgevaarlijk zijn. Zo waren er al aantal incidenten op en rond stations waarbij vluchtelingen zichzelf in gevaar brachten. Zo stak een man op station Zwolle de sporen over om op een ander perron te komen. Bij Eindhoven werden vluchtelingen langs het spoor aangetroffen.


Foto:ProRail

Daarom is er volgens ProRail dringend behoefte aan voorlichting. Onder andere informatie over de regels rondom overwegen en de uitdrukkelijke waarschuwing om niet op of langs het spoor te lopen, komen in een folder aan bod.

Het voorlichtingsmateriaal is in het Nederlands, Engels, Frans en Arabisch en wordt verspreid door het COA.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vluchtelingen krijgen voorlichting over treinen
Sluiten