Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 13 jan 2016 / 16:52 uur

Visboeren helden in Oldemarkt: overvallers gevangen

Visboer Marco Buter (31) en zijn collega Jan Anker (24) zijn de helden van het Overijsselse Oldemarkt. Het tweetal heeft er namelijk voor gezorgd dat er twee van de drie overvallers op een juwelier in het dorp werden opgepakt. Eerder zorgde de heldhaftige Marco ook al voor de overlevering van een overvaller op dezelfde juwelier aan de politie. En dat is geen kattenpis.

Als een vrouw voor de viskraam roept dat er iets flink mis is bij de juwelier om de hoek, besluit het tweetal er meteen op af te gaan. Wat blijkt? Drie daders met bivakmutsen hebben enkele seconden daarvoor een roofoverval op de juwelierszaak van Henk Vonk aan de Hoofdstraat gepleegd. Wat volgt, is een klopjacht op de daders door Marco, Jan en andere omstanders.

Een trap

Door de actie van de Urkse visboeren worden uiteindelijk twee van de drie overvallers gepakt. Marco gaf de overvaller met de meeste vaart een trap, waardoor hij de meegenomen juwelen liet vallen. Vervolgens ging hij er weer vandoor op zijn gympies, maar kon Marco hem op zijn sloffen niet bijhouden. Gelukkig lukte het twee mannen van een mechanisatiebedrijf niet veel later de dader overmeesteren.

Collega Jan ging achter de twee andere overvallers aan. „Ik volgde twee stuks met wapens in de hand en je weet niet of ze echt zijn”, vertelt Jan aan RTV Oost. Eentje is helaas nog steeds op de vlucht, ook na het inzetten van een politiehelikopter en speurhond, maar de andere overvaller wist Jan wel degelijk met een andere omstander en de juwelier naar de grond te werken.

De juwelier maakt het naar omstandigheden goed, Vonk raakte gewond aan zijn hoofd.

Dankzij het heldhaftige optreden van de twee visboeren werden er dus twee daders ingerekend, een 25-jarige Rotterdammer en een 23-jarige man uit Leeuwarden. Wat ons betreft, verdienen de visboeren een lintje voor hun optreden!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Visboeren helden in Oldemarkt: overvallers gevangen
Sluiten