Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 12 jan 2016 / 07:59 uur

Video: Special forces vallen binnen bij El Chapo

De Mexicaanse overheid heeft beelden vrijgegeven van de inval bij drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán. In de video is te zien hoe zwaarbewapende special forces al schietend de woning waar El Chapo verbleef binnenvielen. De beelden zijn gemaakt door een bodycam op een van de militairen.

Flitsgranaten

Op de video is niet te zien hoe El Chapo wordt opgepakt. Wel is de arrestatie van één van zijn handlangers in beeld gebracht. In elke kamer die de militairen binnengaan, gooien ze een of meerdere flitsgranaten.

Guzman wist bijna te ontsnappen – hij liet zich via een gat in een stelsel van riolen zakken, waardoor hij weg wist te komen. Hij en een medevluchter stalen een auto, waarmee ze even later net buiten de stad werden gezien. Guzman werd alsnog gearresteerd, net als vijf van zijn handlangers.

Doodgeschoten

Daarnaast werden vijf van El Chapo’s mannen doodgeschoten. Eén van de militairen raakte gewond. Op de video is te horen hoe hij schreeuwt: ,,Ze hebben me, ze hebben me." Bij de doorzoeking van het huis vonden de Mexicaanse militairen een enorm arsenaal aan wapens, waaronder raketlanceerders, semi-automatische wapens en granaten.

Joaquín Guzmán zit op dit moment vast in dezelfde gevangenis als waar hij vorig jaar uit ontsnapte. Hij wist toen te ontkomen via een kilometer lange tunnel, die van de douche in zijn cel tot een nabijgelegen huis liep. Hij was zeven maanden op de vlucht. De Mexicaanse autoriteiten willen El Chapo uitleveren aan de Verenigde Staten om te voorkomen dat hij nog eens ontsnapt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: Special forces vallen binnen bij El Chapo
Sluiten