Els Anker
Els Anker Nieuws 25 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Verliefd? Dan ga je als expat naar Nederland

Niet de goede werkgelegenheid (38 procent) of ontwikkelingsmogelijkheden (19 procent), maar de liefde is voor expats het belangrijkste motief om werk te zoeken in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener Unique Multilingual.

Bijna de helft van de ondervraagden zegt dat hun partner de hoofdreden is om naar Nederland te verhuizen voor een nieuwe baan.

Taalcursus

Andere redenen om in Nederland aan de slag te gaan, zijn een Nederlandse taalcursus (58 procent), goede arbeidsvoorwaarden (56 procent) en ondersteuning bij „praktische zaken” zoals huisvesting (32 procent).

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat het niet altijd even gemakkelijk is om als internationale werkzoekende een passende baan te vinden. De meest genoemde uitdaging is de afstand tussen de functie-eisen en de kwalificaties van een expat. Ook het ontbreken van een professioneel netwerk en een verminderde kennis over taal en cultuur spelen mee.

Heimwee

Maar zodra een buitenlandse werkzoekende een betere aanbieding krijgt van een ander internationaal bedrijf, dan is de expat gauw geneigd om zijn werkkoffer te pakken. Voor 28 procent is dit namelijk een reden om een werkgever in Nederland te verlaten. Daarnaast krijgen werknemers ook last van heimwee naar hun moederland (6 procent).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verliefd? Dan ga je als expat naar Nederland
Sluiten