Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Nieuws 17 jan 2016

Vakantie Turkije en Griekenland goedkoop door onrust

Door de heersende maatschappelijke onrust is een vakantie naar Turkije of Griekenland dit jaar een stuk goedkoper geworden dan vorig jaar. Dat meldt NU.nl zondagmiddag.

Spanje en Portugal

„Mensen boeken massaal reizen naar bestemmingen als Spanje en Portugal, en minder naar Turkije. Dat resulteert in prijzen die duidelijk lager zijn dan vorig jaar", zegt een woordvoerder van Sunweb tegen de nieuwswebsite. Over mogelijke oorzaken daarvan wil de organisatie niet speculeren.

Over de streep

Ook bij TUI worden er minder boekingen gedaan naar Griekenland en Turkije. „De boekingen voor deze twee landen blijven achter bij vorig jaar. Onze prijzen worden de komende week nog scherper gesteld. Dat kan mensen wellicht over de streep trekken’’, aldus een woordvoerder van de organisatie. Bij Corendon zouden de prijzen inmiddels ook al met twintig procent gedaald zijn ten opzichte van vorig jaar.

Oorzaken

TUI vermoedt dat de oorzaak schuilt in „een gevoel van onveiligheid’’ bij de klant. Beide landen zijn de laatste tijd niet al te positief in het nieuws geweest. Dinsdag werd het bij toeristen geliefde Istanbul getroffen door een bomaanslag en populaire Griekse vakantie-eilanden als Kos en Lesbos kampen met de grote toestroom van vluchtelingen en migranten. Mits het rustig blijft in de landen, verwacht de organisatie wel dat het aantal boekingen nog gaat aantrekken.

Volgens Corendon staan Turkije en Griekenland nog altijd hoog op het lijstje van Nederlandse reizigers. „De lage prijzen worden mede veroorzaakt doordat Russische toeristen Turkije mijden en de hotels zich richten op westerse toeristen met lage prijzen’’, verklaart een woordvoerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Vakantie Turkije en Griekenland goedkoop door onrust
Sluiten