Remco Visser
Remco Visser Nieuws 9 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Vader MH17-slachtoffer vraagt John Kerry om hulp

De vader van MH17-slachtoffer Quinn Schansman heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, per brief gevraagd alsnog radar- en satellietbeelden van de MH17-crash vrij te geven voor onderzoek. Schansman schreef de brief omdat hij vindt dat Nederland te weinig moeite doet om de beelden te bemachtigen, aldus de NOS zaterdag.

Hij vraagt de VS om de radar- en satellietbeelden alsnog ter beschikking te stellen aan de Onderzoeksraad voor Veiligheid en de Nederlandse overheid. Quinn Schansman (18), die in Hilversum woonde, is geboren in New York en daardoor in het bezit van een Amerikaans paspoort. Vandaar dat zijn vader Thomas Schansman vindt dat hij een rechtstreeks beroep kan doen op de Amerikaanse regering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vader MH17-slachtoffer vraagt John Kerry om hulp
Sluiten