Els Anker
Els Anker Nieuws 25 jan 2016 / 12:48 uur

Utrecht: Wereldreligies in vrijheid verbonden

Vertegenwoordigers uit de vijf wereldgodsdiensten staan maandag stil bij het thema vrede. Dat gebeurt op diverse plaatsen in Utrecht, zoals een synagoge, moskee, tempel en kerk.

Gelovigen afkomstig uit het jodendom, christendom, de islam, het hindoeïsme en boeddhisme lopen daarna dwars door de stad richting het Domplein, waar alle religies zich verenigen.

Democratie

De tocht wordt georganiseerd door In Vrijheid Verbonden, een groep mensen die vanuit verschillende religies en levensbeschouwingen samenkomt en de handen ineenslaat om zich samen sterk te maken voor de democratie.

„Wij willen de rijkdom laten zien van de diverse religieuze en levensbeschouwelijke tradities in Nederland”, aldus Lalbahadoersing, voorzitter van stuurgroep In Vrijheid Verbonden. „We hebben respect voor het eigen geluid van iedereen. Op deze manier proberen we publiek uitdrukking te geven aan gevoelens van waardering.”

Boodschap

In TivoliVredenburg vindt aansluitend een gezamenlijke bijeenkomst plaats, waarin ieder geloof iets meebrengt over vrede als ingrediënt voor een gezamenlijke boodschap. Ook prinses Beatrix woont de gelegenheid bij. „Het is een pelgrimstocht van bezinning en dialoog”, aldus In Vrijheid Verbonden. „Door bezinning en ontmoeting proberen we de tolerantie uit te bouwen en te verdiepen.”

De bijeenkomst werd in 2005 voor het eerst georganiseerd. Dat was ter gelegenheid van het 25-jarig regeringsjubileum van koningin Beatrix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Utrecht: Wereldreligies in vrijheid verbonden
Sluiten