Rens Oving
Rens Oving Nieuws 15 jan 2016 / 11:50 uur

Trucker doet oproep na bijna-botsing: licht aan!

Vrachtwagenchauffeur Peter Hagenaars zag haar nog net op tijd. Het fietsende meisje dat zonder licht op een donker bedrijventerrein opeens voor zijn truck opdook.

Kapotgeschrokken

Geschrokken deelde hij zijn verhaal op Facebook waarin hij beschrijft hoe hij haar bijna aanreed. „Ik kon jou echt niet zien! Ja…Op ‘t allerlaatste moment, ik moest nog ff vol in de remmen met 50 ton. Dat ging allemaal nog maar net goed hè! Ben jij ook net zo geschrokken als ik?”

„Als ik je had aangereden, was ‘t ook nog es mijn schuld geweest… Terwijl ik je echt nog maar net op tijd zag. Zelf heb ik ook 3 kinderen… Daar ben ik heel zuinig op. Ik denk dat jouw ouders ook heel voorzichtig zijn met jou! Dus vraag ze eens om goede verlichting op jouw fiets… Zodat je gezien wordt… Want vroeg of laat heb je minder geluk en dan zijn er zoveel mensen verdrietig! Ik ook hoor!”

https://www.facebook.com/peter.hagenaars.96/posts/1278564985503599

Gevoelige snaar

Peters oproep raakte een gevoelige snaar bij heel veel mensen. Het bericht is meer dan 30.000 geliket. Vooral andere truckers en taxichauffeurs en herkennen zich maar al te goed in de angst van Peter om ooit een fietser in het donker over het hoofd te zien.

„Ook ik ben vrachtwagenchauffeur en kom daardoor veel in woonwijken en zie dit ook”, deelt Kees Klingenberg zijn ervaringen. „Ouders weet wat uw kind doet voor u is het verliezen van een kind een trauma, voor de chauffeur minstens zo erg die er vaak niks aan kan doen.”

Dankbaar

Heel veel mensen zijn Peter dankbaar voor zijn oproep. Zoals Annemieke die Peters verhaal meteen wil gebruiken om haar zoons op het hart te drukken altijd licht op de fiets te dragen.

„Ik hoop dat men wakker geschud wordt door dit verhaal. Zeer mooi geschreven! Bedankt! Zelf ook moeder van 2 jongens. Ik ga dit verhaal ook aan mijn jongens laten lezen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trucker doet oproep na bijna-botsing: licht aan!
Sluiten