J. Geerdink
J. Geerdink Nieuws 31 jan 2016

Tientallen asielzoekers Zaandam slaags met politie

Tientallen bewoners van een asielzoekerscentrum in Zaandam zijn zaterdagnacht slaags geraakt met de politie. Dat gebeurde volgens het Noordhollands Dagblad nadat een asielzoeker een zelfmoordpoging deed.

De man had volgens de regionale krant zijn polsen doorgesneden met een groot mes. Toen hulpverleners de man naar de ambulance wilden brengen, kwam andere bewoners van de voormalige bajesboten in het geweer. Zij wilden de man, zeer tegen de zin van de ambulancebroeders in, zelf naar de ambulance brengen.

Tegenstribbelde

De boel escaleerde, waarop politie werd ingeschakeld. Terwijl de gewonde asielzoeker behoorlijk tegenstribbelde, kregen uiteindelijk zo’n vijftien agenten en enkele medebewoners hem in een politiebusje om hem naar ziekenhuis gebracht te kunnen worden. Eén asielzoeker is vanwege de ongeregeldheden aangehouden, maar werd zondag alweer op vrije voeten gesteld.

De man zou zijn zelfmoordpoging hebben ondernomen uit onvrede over de omstandigheden in het asielzoekerscentrum. Zo zou de man vooral ontevreden zijn over het eten dat hij voorgeschoteld krijgt. Sinds een klein jaar worden asielzoekers in Zaandam opgevangen in de voormalige bajesboten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Tientallen asielzoekers Zaandam slaags met politie
Sluiten