J. Geerdink
J. Geerdink Nieuws 23 jan 2016

Tiental vrouwen gearresteerd bij actie Wilders

In Spijkenisse heeft de politie zaterdag een tiental vrouwen gearresteerd tijdens een actie van Geert Wilders. De PVV-leider was in de Zuid-Hollandse aanwezig om zogenoemde ‘verzetsspray’ uit te delen waarmee vrouwen zich kunnen verdedigen tegen aanrandingen.

De vrouwen werden volgens de NOS opgepakt omdat zij zich verzetten tegen de komst van Wilders, niet voldeden aan een verzoek van de politie om te vertrekken en zich vervolgens weigerden te legitimeren. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau in het stadje onder de rook van Rotterdam.

Wilders liet eerder deze week weten de verzetsspray uit te gaan delen op de markt in Spijkenisse. Dat deed hij naar aanleiding van de massale aanrandingen met oud en nieuw in het Duitse Keulen. Volgens de PVV-leider hebben die gebeurtenissen laten zien dat onder asielzoekers die naar Europa komen „mannen zitten met een moraal over hoe je met vrouwen omgaat, die we niet willen hebben".

De verzetsspray van Wilders is overigens geen pepperspray, dat in Nederland illegaal is. Volgens de politicus laat de spray dagenlang een rode streep achter wanneer iemand ermee bespoten wordt. Wilders, die zo’n zeventig busjes uitdeelde in Spijkenisse, pleitte eerder al voor de opheffing van het verbod op pepperspray.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tiental vrouwen gearresteerd bij actie Wilders
Sluiten