Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Nieuws 27 jan 2016 / 15:46 uur

Tete: Niet geslagen, alles is opgeblazen

Ajaxspeler Kenny Tete moest zich woensdagmiddag, met krukken en al, melden bij de rechter om zich te verantwoorden voor zijn grove taalgebruik. Hij zou zich hebben verzet bij zijn aanhouding in december en een agent hebben beledigd met de woorden: „Ik verdien miljoenen en jij bent een kankerlijer.”

De Ajacied vertelde in de rechtszaal dat het incident tot buitengewone proporties is opgeblazen, schrijft AD. „Het is vervelend wat er is voorgevallen, maar het is allemaal opgeblazen. Ik heb hem niet geslagen.” Om die reden wil Tete graag dat de pers buiten de rechtszaal wordt gehouden. De rechter legde de wens van de voetballer naast zich neer omdat hij geen reden zag om van de persregels af te wijken.

Vechtpartij

De speler was op 5 december na het thuisduel van zijn club tegen sc Heerenveen betrokken bij een vechtpartij in Amsterdam. Daar zou hij zich hebben verzet bij zijn aanhouding en een agent zou hebben beledigd. Tete bracht toen de rest van de nacht door op het politiebureau.

De rechtszaak tegen Ajaxspeler Kenny Tete is nu voor onbepaalde tijd uitgesteld. De rechter ging in op het verzoek van zijn advocaat om getuigen te mogen horen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tete: Niet geslagen, alles is opgeblazen
Sluiten