Els Anker
Els Anker Nieuws 11 jan 2016 / 13:55 uur

State of Union, maar dan anders

De Amerikaanse president Barack Obama gaat zijn jaarlijkse State of the Union dinsdag anders aanpakken dan gebruikelijk. Dat zei de president in een door het Witte Huis gepubliceerde vooruitblik op de toespraak.

In de jaarlijkse speech voor het Congres, vergelijkbaar met de Nederlandse troonrede, zal er dit keer geen directe aanbeveling staan van maatregelen die de instantie zou moeten doorvoeren. In plaats daarvan komt er een boodschap voor het hele land.

Troonrede

Obama wil de Amerikanen op het hart drukken dat ze stuk voor stuk een bijdrage kunnen leveren aan een beter Amerika.

„Ik wil niet alleen focussen op de progressie die we de afgelopen jaren hebben geboekt en wat ik komend jaar wil doen, maar wat we allemaal moeten doen in de komende jaren", aldus de president. „Het zal gaan over de grote onderwerpen die moeten bijdragen aan een sterker, beter en mooier Amerika voor onze kinderen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
State of Union, maar dan anders
Sluiten