Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 29 jan 2016 / 21:52 uur

Staatsloterij voor de rechter gedaagd

De Stichting Loterijverlies gaat een kort geding aanspannen tegen de Staatsloterij. De stichting heeft namens 193.000 deelnemers een schadeclaim ingediend tegen de loterij. Dit komt neer op ruim 300 miljoen.

Fusie

Een woordvoerder van de stichting laat weten dat ze geen andere keuze zien dan naar de rechter te stappen. Het zou er volgens Stichting Loterijverlies uitzien dat de Staatsloterij „een constructie probeert op te tuigen om de claim niet te hoeven uitbetalen”. Een fusie met de Lotto zou vermogen mogelijk kunnen worden weggezet op een voor de Stichting Loterijverlies onbereikbare plaats.

De deelnemers willen het geld dat ze tussen 2000 en 2008 aan loten hebben uitgegeven, terughebben door het indienen van het kort geding. De Staatsloterij zou in de betreffende periode haar spelers hebben misleid. Mede doordat de loterij de winkansen veel hoger deed voorkomen dan ze in werkelijkheid zouden zijn.

Het kort geding dient dinsdag in Den Haag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Staatsloterij voor de rechter gedaagd
Sluiten