Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 28 jan 2016 / 10:45 uur

Schoolhoofd geeft leven voor kinderen bij ongeluk

Een Amerikaanse schooldirectrice heeft afgelopen dinsdag haar leven gegeven voor haar schoolkinderen. Een groepje kinderen dreigde onder een op hol geslagen schoolbus te komen, maar ze wist ze net op tijd weg te duwen. Hierdoor belandde de directrice alleen zelf onder de bus.

Susan Jordan kwam om het leven tijdens het tragische incident in Indiana. De leerlingen maken het naar omstandigheden goed. Twee liggen er nog in het ziekenhuis, maar zullen het ongeluk naar alle waarschijnlijkheid overleven. Dat meldt de lokale televisiezender KLTA.

In het duister tasten

Onduidelijk is nog wat er precies gebeurd is. Politie en de brandweer tasten in het duister. De bus zou geparkeerd hebben gestaan, maar op de een of andere manier op de stoep zijn beland, waar Jordan en de kinderen stonden.

Jordan was erg geliefd op de school waar ze al twintig jaar werkte. Dat blijkt bijvoorbeeld uit een video die de school vorig jaar maakte voor de directrice.

Collega’s laten weten dat ze „alles is wat ik later hoop te zijn,” en dat ze „aardig, zorgzaam, liefhebbend en een professional” is. „Ze zorgt ervoor dat we betere mensen willen zijn.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Schoolhoofd geeft leven voor kinderen bij ongeluk
Sluiten