Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 14 jan 2016 / 09:10 uur

Recordjackpot Powerball-loterij VS is gevallen

De recordjackpot in de Amerikaanse Powerball-loterij van 1,56 miljard (1,43 miljard euro) is gevallen. Er is in ieder geval een winnend lot verkocht in een voorstad van Los Angeles, Chino Hills. Ook zijn er winnende loten verkocht in de staten Tennessee en Florida. De identiteit van de winnaars is nog niet bekend, meldt de Amerikaanse loterij.

Dat er winnaars zijn, wil niet zeggen dat die personen er met al het geld vandoor gaan. Er kunnen meerdere loten zijn verkocht met dezelfde cijfercombinatie. Het kan een paar uur duren voordat bekend is hoeveel mensen er een winnend lot hebben. Het is voor de winnaars dus nog even afwachten of zij de prijs met nog meer mensen moeten delen.

De kans op winst in de loterij is microscopisch klein: 1 op 292 miljoen. Toch haalden heel veel Amerikanen een lot in huis, vanwege het erom hoge bedrag in de jackpot. De loten waren te koop in 44 Amerikaanse staten een vooral bij verkooppunten langs de grens met de zes staten waar ze niet te koop waren, was het heel erg druk.

https://www.youtube.com/watch?v=ynAxV74DMnA

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Recordjackpot Powerball-loterij VS is gevallen
Sluiten