Sophie van Oostvoorn
Sophie van Oostvoorn Nieuws 22 jan 2016 / 08:20 uur

Racistische vrouw zegt sorry tegen slachtoffers

Een Britse vrouw die woensdag in een tram in Manchester tegen twee Aziatische vrouwen allerlei racistische opmerkingen maakte, heeft haar excuses aangeboden.

Sorry!

In een filmpje is te zien hoe de Adele Mortimer (54) tekeergaat tegen twee Aziatische dames in de tram. Zo zegt ze tegen een van hen, die docent is op de universiteit, dat ze niet zou willen dat haar kinderen of kleinkinderen les van haar krijgen. Daarna gaat ze maar door over dat ze absoluut niet geholpen zou willen worden door buitenlandse dokters in het ziekenhuis.

https://www.youtube.com/watch?v=Vb4CZU5MXIU

Uiteindelijk wordt ze de tram uitgezet door de conducteur. En nu heeft ze spijt. In een filmpje richt ze zich tot de dames die ze beledigd heeft. „Ik schrok ervan toen ik de beelden terugzag, dit heb ik niet zo bedoeld; dat zit niet in mijn karakter.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Racistische vrouw zegt sorry tegen slachtoffers
Sluiten