Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 26 jan 2016 / 15:15 uur

Poolreiziger laat bijzondere selfies achter na dood

De Britse Henry Worsley wilde de eerste zijn die in zijn eentje te voet Antarctica overstak. Helaas overleed hij een aantal dagen als gevolg van uitputting en uitdroging. Toch vertellen de selfies die hij maakte alsnog zijn bijzondere verhaal.

Van kinds af aan droomde de 55-jarige Henry er al van de 1500 km lange reis te maken, net als poolreiziger Ernest Shackleton. Samen met een groepje avonturiers, waaronder een familielid van Henry, voer Shackleton in 1915 naar de Zuidpool. Door een botsing met een ijsberg zou de groep daar echter nooit aankomen, en Henry wilde niets liever dan hun reis afmaken.

Leiding

En dus vertrok hij 72 dagen geleden vol goede moed naar Antarctica. ,,Niemand verovert Antarctica”, zei Henry volgens Het Laatste Nieuws bij zijn vertrek. “Antarctica heeft altijd de leiding en als je geluk hebt, laat het je toe om je doel te bereiken en veilig naar huis te gaan”. Helaas was dat laatste niet aan Henry besteed.

Selfies

Bijna 50 kilometer voor zijn einddoel zakte hij namelijk in elkaar en belde de alarmdiensten. Die kwamen direct om hem te helpen, maar helaas was het al te laat. Zondag stierf de poolreiziger aan de gevolgen van ‘totale orgaanfalen’ door ondervoeding en uitputting. Wat rest is een bijzondere reeks selfies, waarmee Henry zijn volgers op de hoogte hield van zijn reis. Op de foto’s is de prachtige natuur te zien, maar ook de duidelijke aftakeling die de poolreiziger door maakt.

Website

De website waarop hij zijn reis bijhield is voorlopig offline en via Twitter laat zijn familie het slechte nieuws weten. Wellicht komt er ooit iemand die ook Henry’s reis af wil maken, maar tot dan hebben we in ieder geval de indrukwekkende selfies.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Poolreiziger laat bijzondere selfies achter na dood
Sluiten