Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 23 jan 2016 / 12:50 uur

Politieagent redt kind (2) van drukke snelweg

Bijzondere beelden vanuit het Amerikaanse stadje Newsport. Een agent legde daar met zijn dashboardcamera vast hoe hij een jochie van twee van een drukke snelweg wist te redden.

Agent Jeremy Gautney reed over de drukke snelweg route 101 toen hij het jongetje over het midden van de snelweg zag rennen, zo vertelt hij aan ABC News. Hij twijfelde geen moment, zette zijn auto langs de kant en rende naar het kind toe om hem van de weg te helpen.

Ontsnapt

Vlak nadat Gautney het kind in veiligheid wist te brengen, werd hij gewezen op de ouders van het joch, die inmiddels flink in paniek waren. Het kind was namelijk door een open deur ontsnapt uit de plek waar de familie aanwezig was en was meteen naar de snelweg toegerend. Gelukkig voor de bezorgde ouders werd hun kind weer zonder kleerscheuren teruggebracht. De politie zal geen aanklacht indienen tegen de ouders, noch wordt de situatie verder onderzocht.

Facebook

De politie in Newport heeft het filmpje waarop de reddingsactie te zien is, op hun Facebookpagina geplaatst. „We delen deze video om iedereen erop te wijzen hoe snel dingen verkeerd kunnen gaan en hoe gevaarlijk het kan zijn om op de automatische piloot een auto te besturen”, zo lieten ze weten op Facebook.

01092016 Media Release

The following video is for educational purposes and not intended to ridicule or question those involved. The incident was investigated thoroughly and determined to be accidental and no criminal charges will be brought to the parties involved. The video is intended to focus on traffic safety and the dangers of distracted driving.

Gepostet von Lincoln County Sheriff's Office – Oregon am Donnerstag, 21. Januar 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Politieagent redt kind (2) van drukke snelweg
Sluiten