Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 22 jan 2016 / 14:11 uur

Politie zet foto’s relschoppers Geldermalsen online

De politie wil de mensen die meededen aan de rellen bij een protest tegen de komst van een azc in Geldermalsen de kans geven zichzelf aan te geven. Online werden de geblurde foto’s gedeeld van de betrokkenen waarnaar de politie op zoek is.

Mensen die zichzelf herkennen op de foto’s wordt gevraagd zich te melden bij de politie. Doen ze dit niet, dan wordt hun foto op 27 januari ongecensureerd naar buiten gebracht in het opsporingsprogramma Bureau GLD op Omroep Gelderland.

Mocht de aandacht in Bureau GLD niets opleveren, dan worden de foto’s ook vertoond in het landelijke programma Opsporing Verzocht. De foto’s van verdachten die zich melden, worden meteen offline gehaald.

Protesten

Op 16 december vorig jaar liep een raadsvergadering in Geldermalsen uit de hand. Er werd door een groep mensen geprotesteerd tegen de komst van een asielzoekerscentrum in het Gelderse dorp. In eerste instantie verliep de avond rustig, totdat rond 20.00 uur de sfeer omsloeg. Een groep van tachtig man zou zich tegen de aanwezige agenten hebben gekeerd, zo bericht de politie.

Twee agenten en enkele demonstranten raakten gewond. Er werden veertien mensen aangehouden. De raadsvergadering moest stilgelegd worden. De burgemeester liet achteraf weten geschokt te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie zet foto’s relschoppers Geldermalsen online
Sluiten