Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 28 jan 2016 / 10:55 uur

Petitie tegen afscheid Kinderombudsman Dullaert

De beslissing om Kinderombudsman Marc Dullaert niet voor te dragen voor herbenoeming, heeft geleid tot een petitie waarin wordt opgeroepen dat wel te doen. De Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen heeft besloten Dullaert niet voor te dragen voor herbenoeming, maar daar zijn veel mensen het niet mee eens.

Wettelijk recht

Volgens De Volkskrant maakt Van Zutphen gebruik van zijn wettelijke recht om Dullaert niet voor te dragen aan de Tweede Kamer voor herbenoeming. Hij zou zijn eigen team willen samenstellen en zich ergeren aan de eigenzinnigheid van de huidige Kinderombudsman.

Een woordvoerster van de Nationale Ombudsman stelt dat het afscheid van Dullaert niet als verrassing komt: „Van Zutphen heeft zijn beslissing half januari in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Dullaert heeft de functie als Kinderombudsman vijf jaar lang op geweldige wijze vervuld. We gaan nu opzoek naar een opvolger."

Petitie

Op Twitter zijn veel mensen echter van mening dat Dullaert goed werk heeft verricht en dus moet blijven. De hashtag #dullaertmoetblijven is inmiddels trending topic en een petitie die pleit voor zijn aanblijven is op het moment van schrijven 260 keer getekend.

Dullaert ziet sinds 2011 toe op het naleven van de rechten en belangen van kinderen door overheid en andere organisaties. Sinds september vorig jaar is hij tevens voorzitter van het Europese netwerk van kinderombudsmannen.

Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Petitie tegen afscheid Kinderombudsman Dullaert
Sluiten