Metro
Metro Nieuws 9 jan 2016 / 10:15 uur

Peking sluit bedrijven in strijd tegen smog

Goede voornemens in Peking. De Chinese stad wil dit jaar 2500 kleine vervuilende bedrijven sluiten in een poging de toenemende luchtvervuiling tegen te gaan. Dit meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua zaterdag.

Milieuvervuiling is een gevoelig onderwerp in China, waar jaarlijks duizenden mensen protesteren uit bezorgdheid over de aantasting van het milieu, vooral veroorzaakt door fabrieken. Vier districten in de hoofdstad die deze winter door een verstikkende smog zijn getroffen, moeten tegen het eind van het jaar zo’n 2500 bedrijfjes stilleggen, en volgend jaar worden dat er nog meer.

Restaurants

Of dit zal helpen is echter maar de vraag. Stijgende aantallen kleine vervuilende bronnen, zoals restaurants, hotels en garages, doen het effect van dalende aantallen zwaar vervuilende en veel energieverbruikende bedrijven in de stad teniet.

Code rood

Vorige maand gaf Peking zijn tweede ‘code rood’ uit wegens zware luchtvervuiling. Door de smog bleven scholen dicht en was er een verbod op werkzaamheden in de open lucht. Zaterdag waarschuwde het ministerie van Milieu dat er volgende week mogelijk weer zware smog zal zijn in Peking, de havenstad Tianjin en in de provincie Hebei.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Peking sluit bedrijven in strijd tegen smog
Sluiten