Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 21 jan 2016 / 10:47 uur

Overleden bergbeklimmer is ex-vrouw reddingswerker

Een reddingswerker die een omgekomen bergbeklimmer uit de bergen moest halen, kreeg de schrik van zijn leven toen het om zijn ex-vrouw bleek te gaan. Dat meldt Santa Fe New Mexican.

Herkenning

Scott Hicks en zijn collega’s moesten maandag naar Diablo Canyon in New Mexico nadat een 59-jarige vrouw een vrije val had gemaakt van ruim vijftig meter. Ze kwam daarbij om het leven. Eenmaal op de plek des onheils herkende hij het slachtoffer meteen als zijn ex-vrouw, Susan Sarossy.

„Het was nooit in me opgekomen dat ze daar misschien wel zou zijn”, aldus Hicks tegenover New York Daily News. Hij is 19 jaar getrouwd geweest met de vrouw en hij had haar er tijdens hun huwelijk van overtuigd te gaan bergbeklimmen, zodat ze van haar hoogtevrees af zou komen.

Val

Sarossy, die een 25-jarige dochter had met Hicks, ging maandag met een klein groepje klimmen. Ze was iets achterop geraakt. Een medeklimmer verklaarde tegenover Albuquerque Journal niet te weten wat er is gebeurd. Sarossy, inmiddels een ervaren klimmer, zat hoogstwaarschijnlijk niet goed vast.

Een andere groep klimmers, waarbij ook drie artsen zaten, zagen de vrouw vallen en probeerden nog hulp te bieden. Een van de artsen stelt dat Sarossy bij de val gebroken benen en „enorm hoofdletsel” opliep.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Overleden bergbeklimmer is ex-vrouw reddingswerker
Sluiten