Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 29 jan 2016 / 07:58 uur

‘Ouder in pyjama op schoolplein kan écht niet’

In je pyjama je kind naar school brengen: dat kan écht niet! Dat is het oordeel van 80 procent van de Metrolezers die op de poll (ruim 6000 stemmen) hebben gestemd. Op social media is er echter ook veel bijval voor het: waarom niet? „Ik heb er echt schijt aan. Een pyjamabroek met Batman of met hartjes, ik loop er zo mee buiten.”

Op de Facebookpagina van Metro is een levendige discussie ontstaan naar aanleiding van het artikel ’Pyjamaouder wekt afschuw op schoolpleinen’. Hierin vertellen een pedagoog en etiquette-expert dat ouders in pyjama op het schoolplein niet het goede voorbeeld geven van ‘wat gepast en acceptabel gedrag is in het volwassen leven’.

Discipline

Acht op de tien lezers blijken het hiermee eens te zijn. Het goede voorbeeld geven, hoort bij de opvoeding. „Als jij wil dat je kind gedurende zijn of haar leven goed in de maatschappij past en een goed leven kan opbouwen met betrekking tot zelfdiscipline, dan zorg je als ouder op z’n minst dat je een goed voorbeeld geeft. Dus niet met pyjama je kind brengen”, schrijft Imran Narmi op Facebook.

Voorbeeldfunctie

„Je hebt wel voorbeeldfunctie naar je kind toe”, zegt ook Corhanna Hobbelen. „Wat voor moeite is het om een spijkerbroek aan te trekken in plaats van je pyjama aan te houden?”, vraagt Annemarie Heering-Rijnveld zich af. Volgens Irma Haas is het gewoon een kwestie van op tijd opstaan. „Aankleden, ontbijten en naar school. Dat is toch niet meer dan normaal?”

Huispak

Heleen Rombouts zou best de hele dag in een huispak willen lopen. „Maar als ik de deur uit ga, kies ik toch voor een beetje meer verzorgd eruitzien. Zeker als ik mijn kind naar school breng. Ik moet er niet aan denken dat mijn kind gepest zal worden door mijn kleding.”

Tijd voor kind

Aan de andere kant zijn er ouders die totaal geen probleem zien in het dragen van een pyjama als ze hun kind afzetten op school. „Die moeder in pyjama heeft waarschijnlijk wel de hele ochtend tijd gehad voor haar kind. Ik zou zelf niet in pyjama gaan, maar wat maakt het uit. Zolang het kind ontbeten heeft en schoon op school zit, is het toch goed”, schrijft Daniëlle Poort.

Haar gekamd

„Ik erger me meer aan de ouders die de haren van hun eigen kind niet gekamd hebben, maar wel zelf met de haren in de krul en een dikke laag make-up op het schoolplein staan”, zegt Angelita Romeo op haar beurt. „Laat mij maar in mijn huispak mijn dochter wegbrengen, als mijn dochter er maar wel fatsoenlijk bij loopt en gewassen is.”

Sam Sam vindt het heerlijk om op haar Uggs of gympen en „hoppa een knot op de kop” naar school te gaan. „Geen poespas zo vroeg hoor. Zolang mijn kindjes maar lekker rustig hun boterhammetje kunnen eten en fris en fruitig naar school kunnen gaan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Ouder in pyjama op schoolplein kan écht niet’
Sluiten