Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 5 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Ontvoerders Breda vroegen 90.000 euro losgeld

De ontvoerders van de 18-jarige Gino Heeren en de 42-jarige Rien de Koning vroegen vorige week 90.000 euro losgeld van de familie. De politie denkt dat de twee mannen werden ontvoerd in verband met een conflict in het criminele circuit. Dat zou blijken uit het precieze bedrag dat wordt gevraagd, maar er zijn ook ,,andere aanwijzingen" voor.

Dat meldt de regionale krant BN/DeStem dinsdag. Heeren en De Koning werden vorige week dinsdag ontvoerd uit het garagebedrijf van René de Koning, de opa van Heeren en de oom van Rien de Koning. Ze wisten op nieuwjaarsdag even na middernacht te ontsnappen uit een loods in Ulicoten, bij de Belgische grens.

Heeren en De Koning hebben uitgebreid verklaard over hun ontvoering. Ze zeggen niet te weten wie de daders zijn en waarom zou ontvoerd zouden kunnen zijn. De politie gelooft dat niet helemaal: volgens Rienk de Groot, chef van de recherche in West-Brabant, houdt de familie informatie achter.

Slecht behandeld

De twee gijzelaars werden slecht behandeld, blijkt uit de verklaringen. Ze waren geboeid, kregen slecht te eten en moesten hun behoeften in hun broek doen. De twee konden op een onbewaakt moment ontsnappen.

In de loods werd de bestelbus gevonden die is gebruikt bij de ontvoering. Daarnaast zijn volgens de politie ,,ontzettend veel" sporen gevonden die kunnen leiden naar de daders. De politie verwacht dan ook snel verdachten aan te kunnen houden in de zaak.

Bekijk hieronder de bewakingsbeelden van de ontvoering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ontvoerders Breda vroegen 90.000 euro losgeld
Sluiten