Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 9 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Onderzoek naar nekklem-dode niet serieus te nemen’

De meeste agenten die moeten verklaren in de zaak rond de dood van Mitch Henriquez hebben een advocaat bij hetzelfde kantoor als de agenten verdachte zijn in dezelfde zaak. De nabestaanden van Hendriquez vrezen dat de agenten die in de zaak moeten getuigen, daardoor niet meer te vertrouwen zijn.

Dat meldt RTL Nieuws. Henriquez kwam in juni om het leven nadat hij in een nekklem was genomen bij zijn arrestatie. Hij was gestikt. De politie heeft in de zaak vijf agenten aangemerkt als verdachte. Zij worden beschuldigd van zware mishandeling met de dood tot gevolg.

‘Advocaten draaien verhaal in elkaar’

Daarnaast zijn er 31 agenten door de rijksrecherche verhoord als getuige. Van deze agenten hebben er 21 een advocaat bij het kantoor Sjöcrona en Van Stigt. Alle vijf de verdachten hebben ook een advocaat bij dit kantoor. Maria Henriquez, de moeder van Mitch, denkt dat de agenten die moeten getuigen nu niet meer te vertrouwen zijn.

De advocaten van de nabestaanden zijn het daar mee eens. Gerald Roethof vreest dat het kantoor samen met hun cliënten één verhaal in elkaar draait. Zijn collega Richard Korver denkt daar ook zo over: ,,Het wekt op z’n minst de schijn van sturing van bovenaf. En dan kun je toch echt niet meer spreken van enig objectief te nemen onderzoek."

Het advocatenkantoor stelt in een reactie dat er geen sprake is van belangenverstrengeling: ,,Bij alle zaken die bij ons kantoor in behandeling zijn wordt telkens beoordeeld of zich tegenstrijdige belangen kunnen voordoen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Onderzoek naar nekklem-dode niet serieus te nemen’
Sluiten