Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Nieuws 22 jan 2016 / 17:05 uur

Olie- en azijnstel van echtpaar 60.000 euro waard

Het zal je maar gebeuren: je gaat nietsvermoedend met een erfstuk op bezoek bij Kunst en Kitsch, om te kijken wat het opbrengt en het blijkt een fortuin waard te zijn. Een echtpaar bij het programma overkwam het.

De man had een olie- en azijnstel gekregen als huwelijkscadeau van zijn moeder, die het weer van haar oma had gekregen, maar hij gebruikte het nooit. De twee wilden in het programma de waarde laten vaststellen.

40 keer zoveel

Ze hoopten op een bedrag van rond de 1500 euro maar, het cadeau bleek maar liefst 40 keer zoveel waard te zijn: 60.000 euro. Het bleek om echt zilverwerk te gaan, gemaakt in Den Haag rond 1760. De vrouw slaakte een kreetje en de man bleef even stil. Om daarna te vragen: „heb ik het wel goed verstaan?”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Olie- en azijnstel van echtpaar 60.000 euro waard
Sluiten