Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 4 jan 2016 / 16:29 uur

NS-conducteur brengt sleutels terug vanuit Groningen

Wanneer je spullen bent verloren in de trein, is het doorgaans zo dat je ze niet snel terug kunt krijgen. Eerst worden ze namelijk naar een depot gebracht vanuit waar je ze kunt ophalen. Toen een reiziger echter zijn sleutels verloor in een intercity, besloot een conducteur dit beleid aan de kant te zetten en de sleutels netjes bij de eigenaar terug te brengen.

Serviceverlenig

Dennis van Lulling raakte zijn sleutels in de trein kwijt, zo schrijft hij op AD.nl. De conducteur besloot de sleutels in Groningen aan te nemen en deze terug te brengen naar de reiziger op Schiphol. Iets wat eigenlijk zelden voorkomt, zo vertelt een woordvoerder van de NS, Gerjan Vasse. „Het beleid is om het niet te doen, maar we hebben serviceverlening hoog in het vaandel staan.”

Chocolade

De conducteur nam de sleutels voor Dennis mee en gaf deze af op station Schiphol. Een kleine dienst, maar met grote dankbaarheid. Daarom kreeg de aardige conducteur dan ook een doosje chocolade voor de moeite.

Bruidsjurk

Hoewel het volgens het beleid niet mogelijk is gevonden voorwerpen naar de eigenaar terug te brengen, wordt er weleens vaker een uitzondering gemaakt, vertelt Vasse. „Vorig jaar liet iemand een bruidsjurk in de coupé liggen. Bij zo’n bijzondere vondst doen we er alles aan de eigenaar te achterhalen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
NS-conducteur brengt sleutels terug vanuit Groningen
Sluiten