Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 23 jan 2016 / 19:55 uur

Nieuwe tactiek loverboys: chantage met naaktfoto’s

Loverboys gebruiken steeds vaker naaktfoto’s en -filmpjes om tienermeisjes te dwingen om in de prostitutie te gaan. Uit onderzoek van Fier, die slachtoffers van loverboys opvangt, blijkt ruim de helft van de slachtoffers met zulke foto’s en filmpjes is gechanteerd.

Ook worden de slachtoffers gepest op school. Dat meldt RTL Nieuws. Er zijn nog veel meer slachtoffers die naaktfoto’s en -filmpjes naar hun loverboy hebben verstuurd: dat zou gaan om 81 procent. De foto’s en filmpjes worden overigens niet altijd vrijwillig gemaakt: soms werden de foto’s gewoon gemaakt, zonder dat de slachtoffers daar toestemming voor hebben gegeven.

Niet alleen Fier zou merken dat loverboys vaker pikante foto’s en filmpjes inzetten, ook andere hulpverleners merken dat vaker op. Volgens Linda Terpstra, directeur van Fier, zijn naaktfoto’s een machtig chantagemiddel. Eén van de slachtoffers bevestigt dat tegen RTL. ,,Dat mijn ouders en andere kennissen die naaktfoto’s onder ogen zouden krijgen, was het ergste wat ik kon bedenken”, aldus het slachtoffer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe tactiek loverboys: chantage met naaktfoto’s
Sluiten